Ölümsüzlük Mümkün📣

Beyin Transferi İle Ölümsüzlük Mümkün Mü?
  Herkesin en son tartıştığı konu başlıktan da belli olduğu üzere ‘ölümsüzlük’. Ölümsüzlük üzerine gelinen son nokta ise sanırım insan beynini bir robota aktararak sonsuz yasamı vaat etmek. Peki gerçekten de böyle bir olay mümkün mü? Diyelim ki mümkün bundan kimler faydalanacak? Kimlerin beyni transfer edilecek ve maliyeti ne kadar olacak? 


  İlk sorumuza dönelim. Beyin transferi ile ölümsüzlük mümkün mü? Teorik olarak ‘evet mümkün’ diyenler var. Dmitry Itskov(İnternet Medya Şirketi-NMS-) tasarlanan bir teoriye göre insan beynini robota aktarmayı düşünüyor. Böylece ölümsüzlüğü mümkün kılmak istiyor. İlerleyen zaman ve peşinde getirdiği gelişen teknoloji sayesinde 30 yıl içinde bir insanın tüm benliğini bir robota aktararak kişinin ölümsüzlüğünü hedefliyor. Teorik olarak bu şekilde. İnsanın duygu ve düşüncelerini robota aktararak ölümsüzlük. Peki daha derine inersek ve olayı daha soyut ele alırsak? O zamanda şöyle bir teori ortaya çıkar. İnsanın bedeni ve ruhu bir bütün halinde yaşamlarına devam ederler. Bedensiz ruh olmaz ruhsuz da beden olmaz. Eğer ruh bedeni terk ederse beden ölür bununla birlikte benlik kavramı da ölür. Kısaca kişi ölmüş olur. İnsanı insan yapan şey beyin değildir ruhtur. Yani kişinin beyin bilgilerini bir robota kusursuz bir şekilde aktarmış olsanız bile aktarım yapılan robot sadece aktarılan kişi gibi davranır ve düşünür ama asla o kişinin benliği o robot sisteminde var olmaz. Evet şimdi iki farklı teorimiz oldu. Hangisinin doğru olup olmadığını bize zaman ve gelişen teknoloji söyleyecek.
  Tabii ki diğer önemli soru bu teknolojiden kimler yararlanabilecek. Gayet açık değil mi bu sorunun cevabı dünya tarihine adını yazdırmış insanların beyin transferi yapılır elbette. Mesela Stephen Hawking en belirgin örneği bu olurdu herhalde. Maliyet kısmına gelince 1 milyon doların üstünde olur gibime geliyor.
  Yine de ne olacağını bize gelecek söyleyecek...

Yorumlar